



## Third Meeting of the Expert Group on the Integration of Statistical and Geospatial Information (UN EG-ISGI)

## Paris, France 25- 26 April 2016 At OECD Conference Centre: 2, rue André Pascal 75016 Paris

## Provisional Agenda (As of 14/04/2016)

MONDAY, 25 April							
9.00-9.30	Welcome and Opening Session						
(30 mins)	Opening and welcome – UN EG-ISGI Co-chairs						
	Opening remarks – UNSD						
	Programme and other organizational matters – UNSD						
9.30-10.40	Session 1 – Introductory Session						
(70 mins)	Chair: UN EG-ISGI Co-chairs						
	Purpose: Update Expert Group members on progress and other relevant meetings.						
	Australian Bureau of Statistics – Summary of progress since last Expert Group						
	meeting						
	(15 minute presentation)						
	• Mr. Rolando Ocampo (Mexico) – Update from the 47 <sup>th</sup> Session of the						
	Statistical Commission and the new integration Forum						
	(15 minute presentation)						
	UNSD – Update from the 5 <sup>th</sup> Session of the UN-GGIM						
	(15 minute presentation)						
	Brief oral updates from the floor on regional forums, e.g. UNECE CES, UN						
	GGIM:Europe, UN-GGIM: Africa, etc.						
	(20 minutes total)						
	Tabled updates from professional forums, e.g. EFGS, IAOS						

10.40-11.00	Break					
(20 mins)						
11.00-12.00	Session 2 – Global Statistical Geospatial Framework Proposal – focus session					
(60 mins)	Chair: Ms Sharthi Laldaparsad (South Africa)					
	Purpose: Review Global Statistical Geospatial Framework proposal					
	Australian Bureau of Statistics – Summary of the Framework proposal					
	(30 minute presentation)					
	Australian Bureau of Statistics – Expert Group consultation outcomes					
	(30 minute plenary discussion)					
	Input: List of main consultation inputs, including issues not addressed					
	in Global Framework Proposal					
12.00-12.20	Group Photo Session					
(20 mins)						
12.20-13.30	Lunch					
(70 mins)						
13.30-15.00	Session 3 – Global Statistical Geospatial Framework - related international					
(90 mins)	activities					
	Chair: Vincent Loonis (France - host)					
	Purpose: Updates on activities related to the Global Statistical Geospatial Framework.					
	Ms. Marie Haldorson (Sweden) – Sustainable Development Goals, geospatial					
	information and a Global Framework					
	(30 minute presentation)					
	• Mr. Tim Trainor (US) – 2020 Round of Censuses, opportunities for					
	implementing Global Framework Principles					
	(30 minute presentation)					
	Australian Bureau of Statistics – Global Working Group on Big Data and					
	links to the Global Framework					
	(30 minute presentation)					
15.00-15.20	Break					
(20 mins)						

15.20-16.40	Session 4 – Global Statistical Geospatial Framework – the way forward				
(80 mins)	Chair: Mr. Tim Trainor (USA) Purpose: Discussion of future for the Global Framework and				
	process to get UN-GGIM and UNSC endorsement of the Global Framework				
	Panel discussion – future of a Global Framework and linkages to other				
	international activities				
	Panel: Marie Haldorson, Tim Trainor, ABS, Rolando Ocampo, Amor				
	Laaribi (40 minute discussion)				
	UNSD - Next Steps to endorsement				
	(20 minute presentation)				
	• UN EG-ISGI Co-chairs – Summary				
	(20 minute presentation)				
	(There is 20 mins extra left until 5:00 but it is useful to have extra time available.)				

	TUESDAY, 26 April						
9.00-10.30							
(90 mins)	modernization/interoperability						
	Chair: Mr. Ekkehard Petri (Eurostat)						
	Purpose: Update on activities related to the integration of statistical and geospatial data						
	UNECE HLG (TBA) - Statistical community						
	(30 minute presentation)						
	OGC/ISO (TBA) - Geospatial Community						
	(30 minute presentation)						
	Plenary discussion						
	(30 minute discussion)						
10.30-10.50	Break						
(20 mins)							
10.50-12.30	Session 6 – Expert Group Future Work Programme – prioritization of topics						
(100 mins)	Chair: Mr. Janusz Dygaszewicz (Poland)						
	Purpose: Review, prioritize and commit to action on UN EG-ISIGI work program						
	• Mr. Ekkehard Petri (Eurostat) – Progress on statistical-geospatial						
	terminology (20 minute presentation and discussion)						
	UNSD - Work programme status reports (update on work programme items)						
	(30 minute presentation and discussion)						
	Input: table of agreed work elements, lead and summary of progress						
	Plenary discussion (50 minute discussion)						
	- Decide on priority work program items, and determine member countries to lead						
	items and other members to contribute to work program item activities.						
	Input: Potential work program items identified during earlier sessions.						
12.30-14.00	Lunch						
(60 mins)							
14.00-15.30	Session 7 – Outcomes						
(90 mins)	Chair: UN EG-ISGI Co-chairs						
	Purpose: Review outcomes and wrap up the meeting						